• Guiden visar intressanta platser och berättar de bästa historierna

  Vår förening omfattar 33 auktoriserade turistguider och

  vi är verksamma i Vasa och Korsholm.

 • Förslag på rundturer

  Förslag på rundturer, som bokas via www.visitvaasa.fi eller tel 06-325 1145

 • Promenadrundturer

  Välkommen att utforska energiska Vasa och Korsholm med en skicklig turistguide till fots.

Med en guide bekantar du dig med Vasa och Korsholm på ett trevligt sätt och får ut mer av din vistelse här

Vi är en guideförening med 33 auktoriserade turistguider som verkar i Vasa och Korsholm. Vi guidar på finska (FI), svenska (SV), engelska (EN), tyska (DE), franska (FR), ryska (RU), holländska (NL), japanska (JA) och skrivtolkning.

Guideförmedling www.visitvaasa.fi tfn. 06 325 1145. Guidningar kan bokas också direkt från en guide.

Guidningarna riktar sig till både dig som är från trakterna och till dig som kommer som gäst till vårt område. Rundturen kan t.ex. vara en guidad promenad, med en privatbil, buss, cykel eller kryssningsbåt. Man behöver inte vara en grupp för att kunna boka en guide – det går bra även om det skulle gälla bara 1-2 personer. En vanlig stadsrundtur är ca två timmar lång och omfattar centrum – Brändö -Vasklot – Kasernområdet – Gamla Vasa.

Gå på en promenad

Välkommen att utforska energiska Vasa och Korsholm till fots med en skicklig guide.

Begravningsplats anlades år 1782 och är en av de äldsta gravgårdar i vårt land som ännu används idag. Vasas tidiga historia och berättelser från verkilga livet gömmer sig i kyrkogårdens jord.
I sommar ordnas fyra guidade rundvandringar på begravningsplatsen i Vasa på tisdagar kl. 18–19.30. Gamla begravninsplatsen presenteras första och tredje tisdagen och nya begravningsplatsen andra och fjärde tisdagen. Under de tvåspråkiga rundvandringarna som tar ungefär en och en halv timme. Vandringarna inleds vid gravgårdarnas portar....
Arkitekt Carl Axel Setterberg utformade den nuvarande stadsplanen och många av byggnaderna i staden på 1800-talet. Under rundvandringen hör du bl.a. hur konsulinnan Tulla Moe, kompositören Toivo Kuula, arkitekten Viljo Revell och marskalk Mannerheim hör ihop med stadsbilden.
På Alkula gård, bredvid gamla tobaksåkrar, grundade A. A. Levón den första ångkvarnen i Finland år 1849. Hans intresse för trädgårdsskötsel syns än i dag i Alkulas natur. Lämpar sig delvis också för personer med nedsatt rörlighet. Start på Alkula gård, Gripsstigen 1.

Förslag på rundturer

Förslag på rundturer

Förslag på rundturer, som bokas www.visitvaasa.fi eller tfn 06-325 1145

Hamnen och bomullsfabriken gjorde Brändö till sjömännens och arbetarnas stadsdel, idag är den till stor del ett campus för studerande, där gammalt och nytt möts. På ön Vasklot, med hamnar, hotell och äventyrsbad trivs såväl vasabor som turister. Vasa fängelse och Sankt Nikolaus Ortodoxa kyrka...
Efter en kort tur genom centrala Vasa kör vi ut på Finlands vackraste meteoritkrater Söderfjärden, som idag är ett bördigt stort åkerområde och under höstarna även en viktig rastplats för tusentals tranor. I Meteorian får vi genom film och utställning bekanta oss med Söderfjärdens I...

Bekanta dig med våra guider

  Ta kontakt

  Guideförmedling  www.visitvaasa.fi

  eller tfn. 06 325 1145

  Guidningar kan bokas också direkt från en guide.

  *” anger obligatoriska fält

  Name*
  Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.