• Guiden visar intressanta platser och berättar de bästa historierna

  Vår förening omfattar 38 auktoriserade turistguider och

  vi är verksamma i Vasa och Korsholm.

 • Förslag på rundturer

  Förslag på rundturer, som bokas via www.visitvaasa.fi eller tel 06-325 1145

 • Promenadrundturer

  Välkommen att utforska energiska Vasa och Korsholm med en skicklig turistguide till fots.

Med en guide bekantar du dig med Vasa och Korsholm på ett trevligt sätt och får ut mer av din vistelse här

Vi är en guideförening med 38 auktoriserade turistguider som verkar i Vasa och Korsholm. Vi guidar på finska (FI), svenska (SV), engelska (EN), tyska (DE), franska (FR), ryska (RU), holländska (NL), japanska (JA) och skrivtolkning.

Guideförmedling www.visitvaasa.fi tfn. 06 325 1145. Guidningar kan bokas också direkt från en guide.

Guidningarna riktar sig till både dig som är från trakterna och till dig som kommer som gäst till vårt område. Rundturen kan t.ex. vara en guidad promenad, med en privatbil, buss, cykel eller kryssningsbåt. Man behöver inte vara en grupp för att kunna boka en guide – det går bra även om det skulle gälla bara 1-2 personer. En vanlig stadsrundtur är ca två timmar lång och omfattar centrum – Brändö -Vasklot – Kasernområdet – Gamla Vasa.

Gå på en promenad

Välkommen att utforska energiska Vasa och Korsholm till fots med en skicklig guide.

Javisst! Kom och se den gamla villan som numera är TV-studio för ett lifestyle-program och ett paradis för idésnickare. Vi rör oss både inomhus och utomhus, bl.a. i trädgården. Genom TV-program myntas ofta nya uttryck. ”Det gick inte riktigt som på Strömsö” betyder, att någonting...
Abraham Wasastjerna (Falander) 1746-1815 Begravningsplats anlades år 1782 och är en av de äldsta i vårt land som fortfarande är i bruk. I sin mull gömmer den tidig vasahistoria med fascinerande, sanna berättelser.
Lär känna statyerna i stadens centrum och den gamla, värdefulla arkitekturen från 1850-talet och framåt. Samling vid Finlands Frihetsstaty på torget.
Kung Karl IX grundade Vasa stad år 1606. En förödande brand förstörde den år 1852. Från lågorna skonades bl.a. Wasastjernas hus och hovrättshuset, nu Korsholm kyrka. Vi besöker även vallarna av det forna slottet och ruinerna av Sankta Maria kyrka. Start vid Köpmansgatan 10.

Förslag på rundturer

Förslag på rundturer

Förslag på rundturer, som bokas www.visitvaasa.fi eller tfn 06-325 1145

Innan kryssningen en kort guidad vandring vid den förnyade Inre hamnen med omgivningar. Kryssning genom smala sund och förbi skär och öar med idylliska sommarstugor. På grund av landhöjningen är Kvarkens skärgård ett av de yngsta landskapen i världen. Landskapet är i ständig förändring: nya...
Efter en kort tur genom centrala Vasa kör vi ut på Finlands vackraste meteoritkrater Söderfjärden, som idag är ett bördigt stort åkerområde och under höstarna även en viktig rastplats för tusentals tranor. I Meteorian får vi genom film och utställning bekanta oss med Söderfjärdens I...

Bekanta dig med våra guider

  Ta kontakt

  Guideförmedling  www.visitvaasa.fi

  eller tfn. 06 325 1145

  Guidningar kan bokas också direkt från en guide.

  *” anger obligatoriska fält

  Name*
  Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.