• Guiden visar intressanta platser och berättar de bästa historierna

  Vår förening omfattar 33 auktoriserade turistguider och

  vi är verksamma i Vasa och Korsholm.

 • Förslag på rundturer

  Förslag på rundturer, som bokas via www.visitvaasa.fi eller tel 06-325 1145

 • Promenadrundturer

  Välkommen att utforska energiska Vasa och Korsholm med en skicklig turistguide till fots.

Med en guide bekantar du dig med Vasa och Korsholm på ett trevligt sätt och får ut mer av din vistelse här

Vi är en guideförening med 32 auktoriserade turistguider som verkar i Vasa och Korsholm. Vi guidar på finska (FI), svenska (SV), engelska (EN), tyska (DE), franska (FR), ryska (RU), holländska (NL), japanska (JA) och skrivtolkning.

Guideförmedling www.visitvaasa.fi tfn. 06 325 1145. Guidningar kan bokas också direkt från en guide, e-post: oppaat-guider@elisanet.fi.

Guidningarna riktar sig till både dig som är från trakterna och till dig som kommer som gäst till vårt område. Rundturen kan t.ex. vara en guidad promenad, cykel eller kryssningsbåt. Man behöver inte vara en grupp för att kunna boka en guide – det går bra även om det skulle gälla bara 1-2 personer. En vanlig stadsrundtur är ca 1 1/2 timmar lång.

Gå på en promenad

Välkommen att utforska energiska Vasa och Korsholm till fots med en skicklig guide.

Se, hör och lär om svärdheter, historiska platser och intressanta människor mitt i Vasa.
Har du hört om handelsman Lisitzin och hans familjs gravkapell? Om ryska soldater och fångar från disciplinlägret i skogen – som alla vilar på Vasas ortodoxa begravningsplats, grundlagd 1823. Med buss från Rådhusgatan/ Rewell, linje 2. Lokalbussens tidtabeller: LIFTI/
Kom med på vandring genom Korsholms kommuncentrum. Vi startar vid Elly Sigfrids torg, går genom det nya Smedsby och, tillbak i tiden via byns gamla centrum. Vandringen avslutas vid Korsholms kulturhus.
Kasernområdet i Vasa är ett av Finlands bäst bevarade träkasernområden från 1800-talet. På den guidade tur besöker vi också Sankt Nikolaus kyrka.

Förslag på rundturer

Förslag på rundturer

Förslag på rundturer, som bokas www.visitvaasa.fi eller tfn 06-325 1145.

Hamnen och bomullsfabriken gjorde Brändö till sjömännens och arbetarnas stadsdel, idag är den till stor del ett campus för studerande, där gammalt och nytt möts. På ön Vasklot, med hamnar, hotell och äventyrsbad trivs såväl vasabor som turister. Vasa fängelse och Sankt Nikolaus Ortodoxa kyrka...
Guidad rundtur i Vasa genom stadens centrum med kasernområdet från 1860-talet och besök i Ortodoxa kyrkan. Hamnen och bomullsfabriken gjorde Brändö till sjömännens och arbetarnas stadsdel, idag är den till stor del ett campus för studerande, där gammalt och nytt möts. I Gamla Vasa bekantar...

Bekanta dig med våra guider

  Ta kontakt

  Guideförmedling  www.visitvaasa.fi

  eller tfn. 06 325 1145

  Guidningar kan bokas också direkt från en guide.

  *” anger obligatoriska fält

  Name*
  Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.