Blomqvist, Ann-Sophie

Kuvat

Katso myös näitä

Aatelisneito ja vankien ystävä Mathilda syntyi Vaasassa. Kierrämme hänen lapsuus- ja nuoruusvuosiensa maisemissa Hovioikeuden puistosta Vaasan vankilalle asti ja kerromme hänen elämästään. Aloitus Vaasan Hovioikeuden edestä Rantakadulta.
Oletko kuullut kauppias Lisitzinin ja hänen perheensä hautakappelista? Entä venäläisistä sotilaista ja metsässä sijaitsevan kurileirin vangeista – he kaikki lepäävät Vaasan ortodoksisella hautausmaalla, joka on perustettu 1823. Paikallisbussilla Raastuvankatu/ Rewell, Linja 2. Aikataulut: LIFTI/
Kierroksella kuulet sankarillisista luotseista, sortokausista, salakuljettajista, venäläisten sotaretkistä, jääkäreistä, mielenkiintoisista kyläläisistä ja tietenkin maankohoamisesta. Kävelyn päätteeksi vierailu kaltevassa Raippaluodon kirkossa.          
Tule mukaan kävelylle halki Mustasaaren kuntakeskustan. Lähdemme Elly Sigfrids -torilta ja kuljemme läpi uuden Sepänkylän. Palaamme ajassa taaksepäin ja kävelemme vanhan Sepänkylän kautta. Kierros päättyy Mustasaaren kulttuuritalon luo.