Österberg, Marina

Kuvat

Katso myös näitä

Aatelisneito ja vankien ystävä Mathilda syntyi Vaasassa. Kierrämme hänen lapsuus- ja nuoruusvuosiensa maisemissa Hovioikeuden puistosta Vaasan vankilalle asti ja kerromme hänen elämästään. Aloitus Vaasan Hovioikeuden edestä Rantakadulta.
Tule mukaan kävelylle halki Mustasaaren kuntakeskustan. Lähdemme Elly Sigfrids -torilta ja kuljemme läpi uuden Sepänkylän. Palaamme ajassa taaksepäin ja kävelemme vanhan Sepänkylän kautta. Kierros päättyy Mustasaaren kulttuuritalon luo.
Onhan se! Tule ja näe historiaa henkivä vanha huvila nykyisenä lifestyle -ohjelman TV-studiona ja ideanikkareiden paratiisina. Kierrämme sisällä ja puutarhassa. TV-ohjelmat onnistuvat harvemmin luomaan aivan uusia sanontoja. ”Ei mennyt niin kuin Strömsössä” tarkoittaa, että jokin asia epäonnistui. Strömsössä kaikki ruoat, askartelut ja rakennushankkeet onnistuvat aina...
Monivivahteinen kaupunginosa. Alkuvaiheet juontavat 1780-luvulle, kun satama siirrettiin Palosaarelle. Präntööllä ovat viihtyneet niin kirjailijat, taiteilijat, tehtaan tytöt kuin räväkämpikin väestö. Nykypäivää edustaa Suomen kauneimmaksi kutsuttu campusalue yliopistoineen. Lähtö Palosaaren torilta.