Kiertoajeluehdotuksia

 Varaukset: 06 325 1145
www.visitvaasa.fi

Puistikot kertovat

Kävellään keskustan puistikoilla ja opas kertoo matkan varrella olevien arvorakennusten, patsaiden ja muistomerkkien historioistaesplanad.

Rantapromenadilla puhaltavat raikkaat merituulet ja Kasarmialueen rakennukset kertovat ajoista, jolloin sotilaat asuivat niissä. Konsulinnan kahvihuoneessa maistuvat kakkukahvit ja aikaa on myös ostoksiin.

Kausi: ympäri vuoden
Kesto: 2,5 tuntia

Kävelymatka: noin 3 km
Ryhmän koko: vähintään 10 hlöä

Historian havinaahistorianhavinaa

Satama ja Puuvillatehdas tekivät Palosaaresta työläisten ja merimiesten kaupunginosan. Nyt se on suurimmaksi osaksi opiskelijoiden campus-alue, jossa uusi ja vanha kohtaavat. Vaskiluodon saaressa on satama, hotelleja, kylpylä ja siellä viihtyvät sekä vaasalaiset että turistit. Vaasan Vankila ja Pyhän Nikolaoksen Ortodoksinen kirkko ovat osa Vaasan historiaa. Vanhassa Vaasassa tutustutaan historiallisiin paikkoihin alkaen 1200-luvulta, mutta matkalla nähdään myös miten kaupungissa nykyään asutaan.

Kausi: vuoden ympäri
Kesto: 2,5 tuntia

Strömsö lifestyle ohjelman kotipaikka ja alueen historia

TV-ohjelmat onnistuvat harvemmin luomaan aivan uusia sanontoja. ”Ei mennyt niin kuin Strömsössä” tarkoittaa, että jokin asia epäonnistui. Strömsössä kaikki ruoat, askartelut ja rakennushankkeet onnistuvat aina yhtä hienosti. Tällä retkellä tutustutaan tämän ruotsinkielisen lifestyle-stromso1ohjelman kulisseihin Vaasan Västervikissä. Kierros alueella kertoo vanhan huvilan ja muiden rakennusten yli 100-vuotisesta historiasta.

Kausi: ympäri vuoden, ma-pe klo 16 jälkeen sekä la-su
Kesto: 2,5 tuntia (sis. lyhyt kaup.kiertoajelu ryhmän omalla linja-autolla

Kesto: 1 tunti jos opas tulee suoraan Strömsöhön
Ryhmän koko: max 15 hlöä/opas

HUOM! Vierailut päivisin (ma-pe klo 8-18) tiedustelut s-postitse: stromso@yle.fi
 

Terveiset avaruudesta

Kierretään kaupungin keskustassa ja jatketaan Suomen kauneimpaan meteoriittikraatteriin, Söderfjärdenille, joka nyt on viljava 2300 ha:n kokoinen, terveisetavaruudestapyöreä peltoaukea ja syksyisin myös tuhansien kurkien levähdyspaikka. Meteoriihessä tutustutaan filmin ja näyttelyn avulla peltoaukean 520 miljoonaa vuotta pitkään historiaan meteoriitin syöksystä tämän päivän viljely- ja Natura 2000 -alueeseen.

Kausi: n. huhti-lokakuu
Kesto: 4 tuntia
Ryhmän koko: vähintään 20 hlöä

Maailmanperintö yläilmoistavarldsarv

Ajetaan Vaasasta kohti saaristoa ja yli Raippaluodon sillan, joka on Suomen pisin. Saaristo täällä on osa Suomen ensimmäistä ja ainoaa luonnonperintöä UNESCOn maailmanperintölistalla. Björköbyssä kävellään (600 m) Svedjehamnin näkötornille, josta avautuu ainutlaatuinen moreenisaaristo, todisteena jääkauden valtavasta voimasta Merenkurkussa. Paluumatkalla käymme Raippaluodon erikoisessa puukirkossa.

Kausi: n. huhti-lokakuu
Kesto: 4 tuntia

 Monipuolinen maailmanperintö

Opastettu kierros keskustan kautta kohti saaristoa Raippaluodon sillan yli Raippaluodon kirkonkylään, josta jatketaan Norra Vallghavtornsmallrundin kautta Klobbskatiin, Raippaluodon läntisimmälle niemelle. Lyhyellä (n. 500 m) kävelyllä Troolarisatamaan ihaillaan ainutlaatuista luontoa, joka on samanlainen kuin Lapissa, vain kiviä ja pensaita, karua ja kaunista. Satamasta avautuu myös upea näkymä merelle. Cafe Compassissa nautitaan maittavaa kalakeittoa ja kahvia. Paluumatkalla voidaan käydä Raippaluodon ainutlaatuisessa puukirkossa.
Kausi: vuoden ympäri
Kesto: 4 tuntia